Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Interamerican: Αναδιάταξη διοικητικού σχήματος

Στην αναδιάταξη του διοικητικού σχήματος προχωρά ο όμιλος Interamerican. H κίνηση γίνεται και με πρωτεύοντα στόχο την αύξηση της παραγωγής σε συνδυασμό με την συγκράτηση ή τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σε ανασχεδιασμό του διοικητικού της σχήματοςπροχωρά η διοίκηση της Interamerican όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου. 

Με την κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαίο να επιδιωχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα στον τομέα των πωλήσεων, προκειμένου να κατοχυρωθούν οι ευρύτατες προοπτικές της στο μέλλον και γίνεται στο πλαίσιο των αναπτυξιακών σχεδιασμών και των πανευρωπαϊκών στόχων του μεγάλου ομίλου Eureko, του οποίου είναι μέλος.

Με πρωτεύοντα στόχο την αύξηση της παραγωγής, σε συνδυασμό με την συγκράτηση ή και μείωση του λειτουργικού κόστους, η Interamericanπροχώρησε, μεθοδικά και αποφασιστικά, στη διεθνώς αποδεκτή και επιτυχημένη διαδικασία της εναλλαγής θέσεων εργασίας στελεχών (rotation) για την αναζωογόνηση του διοικητικού σχήματός της, ξεκινώντας μάλιστα από το επίπεδο της ανώτατης διοίκησης.

Ανώτατο όργανο της διοίκησης του oμίλου Interamerican θα είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, που υποστηρίζεται στο έργο του από την Εκτελεστική Επιτροπήστην οποία συμμετέχουν ο Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος του Δ.Σ., Κώστας Σταματελάτος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Μίνος Μωϋσής, Διευθύνων Σύμβουλος του oμίλου καθώς επίσης και οι Μπερτσιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ζημιών, Nelson Machado, Κ. Αποστολίδης, Χ. Μανιάτης, Γιώργος Ντρούκας, Μ. Κεφαλογιάννης. Ακόμη γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής ορίζεται ο Λαυρέντης Αλβέρτης, διευθυντής νομικής υπηρεσίας.

Η επιλογή των ανωτέρω στελεχών περιλαμβάνει για ορισμένους εξ αυτών νέους ρόλους και έγινε προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των υψηλών, βασικών στόχων ανάπτυξης που ο όμιλος Interamerican έχει θέσει, στην Ελληνική αγορά αλλά και διεθνώς, καθώς αποτελεί τον εκφραστή των στρατηγικών κινήσεων της Eureko στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. 

Στη ανακοίνωση του ομίλου επισημαίνεται η ανάθεση στον κ. Μ. Μωϋσή των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου και του συντονισμού όλων των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και της χάραξης και εφαρμογής ενιαίας στρατηγικής.  

Τέλος, επισημαίνεται η συνέχιση της ιδιαίτερα θετικής παρουσίας του κ. N. Machado στη νέα του θέση του Γενικού Διευθυντή Ζωής, Υγείας και Ανθρώπινου Δυναμικού και η μετάθεση του κ. Κ. Αποστολίδη, ο οποίος έχει αποδείξει τις γνώσεις και την ικανότητά του στον τομέα της προώθησης των πωλήσεων ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Intertrust, εταιρίας αμοιβαίων κεφαλαίων - εφεξής στη Γενική Διεύθυνση Πωλήσεων του oμίλου, δεδομένης άλλωστε της σημασίας που δίνει η διοίκηση του ομίλου στο δίκτυο πωλήσεων, το οποίο θα εξακολουθήσει να αποτελεί την ”αιχμή του δόρατος” για την επίτευξη των νέων μεγάλων στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου