Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

 Ο αποχαιρετισμός για τον αγαπητό Μπάμπη γράφτηκε στο fb από τον Βασίλη Κουμπάρο:

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι .. βαθιά συγκίνηση προκάλεσε σήμερα η αναγγελία του θανάτου του αγαπητού μας Μπάμπη Βατικιώτη στην Κοινωνία της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ .


Και επειδή ο  εκδημών αγαπημένος μας Μπάμπης που ήταν ένα αξιόλογο άτομο, γεμάτο προσφορά και καλο­σύνη, αξίζει να πούμε δύο λόγια αντάξια της μεγαλοσύνης του.


Γνωρίζω ότι η στιγμή είναι κρίσιμη και δύσκολη. Γνωρί­ζω το άγχος την λύπη και την κούραση των συγγενών του και όλων μας και θα φροντίσω όσο μπορώ να είμαι σύντομος με λίγα λόγια και ότι θυμάμαι να τον αποχαιρετίσουμε . 


Θα μπορούσε κανείς να μιλάει, ώρες για το μεγαλείο της ψυχής του, την καλοσύνη και τις αρετές του. 


Αλλά οι στιγ­μές είναι για όλους μας δύσκολες βρίσκομαι απροετοίμα­στος και σε δυσκολία να πω περισσότερα, διότι φοβούμαι μή­πως με τα φτωχά μου λόγια δεν αποδώσω τα πρέποντα . 


Για όλους ο χαμός σου Μπάμπη είναι κάτι το αβάσταχτο. Αλλά τι να πει κανείς και πώς να παρηγορήσουμε τη χαροκαμένη σύζυγό σου, τις κόρες σου και όλους τους συγγε­νείς σου.




Ήταν 16 Οκτωβρίου 1969 όταν ήρθες στη Εταιρία με το παχύ μαύρο μουστάκι σου, ξεκίνόντας  μαζί με τον αλησμόνητο κύριο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ την μεγάλη δυναστεία της μετά μεγάλης και σίγουρης ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ  με προσόντα και όρεξη για δουλειά αναλαμβάνοντας τότε το Λογιστήριο με άξιους υφισταμένους , θα προσπαθήσω να θυμηθώ κάποιους ,Μανώλη Ταμπακάκη  Ανδρέα Καδά κλπ (αν ξεχνώ ορισμένους είναι της ηλικίας) και αργότερα Οικονομικός Διευθυντής .


Με απλότητα και σεβασμό θα πω δυο λόγια, με πόνο καρδιάς,  για  την  μακρόχρονη εργασιακή σχέση μας, για το σεμνό σου ευγενικό και πράο χαρακτήρα.


Είχα  την τύχη να γνωρίσω  τον καλύτερό σου εαυτό, αλλά και τον αυστηρό τον ευφυή  τρόπο σκέψης ( με ένα τσιγάρο στο χέρι όταν κάπνιζες). 


Το ύφος σου πάντο­τε χαρούμενο, κάποιες φορές οργιζόσουν        ( έπρεπε ) αλλά  ούτε κακολογούσες κανένα. Δεν έκανες ποτέ άδικες και αυστηρές κρίσεις. Τα λόγια σου σοφά και μετρημένα και το βλέμμα σου ήρεμο, που σε γέμιζε με σιγουριά και με γαλήνη.


Παρά  ταύτα  ήσουνα για  εμένα και για πολλούς άλλους μια πολύ ευχάριστη φιλική  εξαίρεση, (με το υποστηρικτικό σφίξιμο του χεριού ).  Υπήρχε πάντα  ένα κλίμα αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού.


Ήσουν  Άνθρωπος  γλυκύτατος,  Νηφάλιος στο Πνεύμα, όρθιος  στην Ψυχή, Αριστοκράτης  στην Εμφάνιση , εργασιομανής αλλά και απόλυτος σε θέματα εργασίας .  Έδινες  απλόχερα  σε  όλους  τους  συναδέλφους την  ψυχή  σου το  χαμόγελο σου , την αγκαλιά μιας μεγάλης καρδιάς που χωρούσε κάθε πρόβλημα, κάθε ανάγκη, κάθε περιστατικό ………


Στην πολύχρονη άσκηση του λειτουργήματός σου, είχες ανιδιοτελή προσφορά προς την Εταιρία και τους συναδέλφους και τον συνάνθρωπό. 


Δεν σε άγγιξε η διαφθορά, η επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος, ο πλουτισμός, η  επιδειξιμανία, και η ματαιοδοξία.                                                     Το γραφείο σου ήταν πάντα ανοικτό για όλους !!!!!!   πρόσφερες  σε  όλους  την γνώση αλλά ήσουν απαιτητικός για τα αποτελέσματα .  Η ματιά σου…  μια υπέροχη, διαυγής και ήρεμη θάλασσα όπως σου άρεσαν η πλάκες που δεν ήταν και λίγες , ( ελπίζω να θυμούνται αρκετοί ) και το χιούμορ που τόσο αγαπούσες…


Η συμπεριφορά σου έναντι των εργαζομένων ήταν άριστη. Ήσουν πολύ συνεργάσιμος με όλους, άκουγες όλες τις εισηγήσεις που σου κάναμε και παράλληλα ήσουν πολύ αποτελεσματικός. Το κενό που αφήνεις ως άνθρωπος πρώτα από όλα, και ως παλαίμαχος συνεργάτης θα είναι δυσαναπλήρωτο.


Είχες την ευτυχία να δημιουργήσεις μία καλή και άξια οι­κογένεια, διότι ο Θεός σου χάρισε, όπως το άξιζες , πιστός , ενάρετος, εργατικός, ικανότατος σύζυγος , που διακρίθηκες  και αναγνωρίσθηκες εις την κοινωνίαν , στην Ασφαλιστική Αγορά και στους Ανθρώπους της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ έχοντας πολύ μεγάλο μερίδιο ανάπτυξης της ..είσαι κι εσύ ένα μεγάλο κομμάτι του "ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ" 




Κλείνοντας με πόνο ψυχής και βαθιά  θλίψη σου ευχόμαστε ο  Θεός  να  αναπαύσει  την  ψυχή  σου  και  να σε  κατατάξει   μεταξύ των  Αγγέλων και όλων των άλλων που θα συναντήσεις .


Καλό ταξίδι Μπάμπη ……… θα ζεις για πάντα στις  καρδιές μας.


Αιωνία  σου  η  Μνήμη.






Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Δευτέρα 16/01/2023 στις 11 το πρωί στο Α Κοιμητήριο 
























   


— λυπημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου