Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

 Το Υπουργείο Εμπορίου (πάλαι ποτέ) αποχαιρετά τον Δημήτρη Κοντομηνά

Το Υπουργείο Εμπορίου (πάλαι ποτέ) αποχαιρετά τον Δημήτρη Κοντομηνά

Εκφράζοντας βαθειά λύπη για τον θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά, εξαιρετικού ανθρώπου και πολυσχιδούς επιχειρηματία θα πρέπει να επισημάνω ως εκ της ιδιότητάς μου για 3 δεκαετίες (1970, 1980, 1990) προϊσταμένης στη Διεύθυνση Εποπτείας των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων του τότε Υπουργείου Εμπορίου, μερικά χαρακτηριστικά ιδιαίτερης προσοχής της προσωπικότητας του ασφαλιστή Δημήτρη Κοντομηνά.

Η απόλυτη προσήλωσή του στην εφαρμογή της κείμενης ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με κάθε τομέα που ήθελε να επεκτείνει, τις ασφαλιστικές και γενικές χρηματοοικονομικές και όχι μόνο δραστηριότητες του. Και αυτό το γνωστοποιούσε στο σύνολο του δυναμικού της INTERAMERICAN όταν προ(σ)καλούσε τις ομιλίες μου, ως αρμόδιας του κοινοτικού δικαίου, στα ετήσια Συνέδρια της εταιρίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το διερευνητικό του πνεύμα ως επιχειρηματία αναζητούσε και εφάρμοζε τα άρτι τεκτενόμενα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις νέες δυνατότητες του ασφαλιστικού επιχειρείν όπως:

  • Δημιούργησε το πρώτο Αμοιβαίο Κεφάλαιο αυτό της INTERAMERICAN
  • Ίδρυσε την Τράπεζα INTERBANK
  • Ίδρυσε την Τράπεζα NOBA BANK ως θυγατρική της INTERAMERICAN
  • Ίδρυσε την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ δια μέσου της INTERAMERICAN
  • Οργάνωσε στόλο Οδικής Βοήθειας INTERAMERICAN ASSISTANCE 
  • Επεκτάθηκε στις τηλεπικοινωνίες - κινητή τηλεφωνία STET ΕΛΛΑΣ

Και δεν θα παραλείψω να στιγματίσω τον σεβασμό του τόσο προς τον μέντωρά του, αείμνηστο Αλέξανδρο Ταμπουρά, όσο και όταν παρουσιάσθηκε το 1970 στους ογκόλιθους της τότε Ασφαλιστικής Εποπτείας αείμνηστους Αρχιμήδη Λύχρο και Διονύσιο Βαρβαρήγο, ενόψει σύστασης της INTERAMERICAN. Νεαρή υπάλληλος ούσα τότε και εντυπωσιάσθηκα από αυτό το στιγμιότυπο...

Με αυτή την πολυδιάστατη επιχειρηματικότητα συνέβαλε στην πρωτοπορία της ιδιωτικής ασφάλισης και δει των ασφαλειών Ζωής στην Ελλάδα.

Αιωνία η μνήμη του. Καλό ταξίδι Μεγαλοασφαλιστή Δημήτρη Κοντομηνά.

Σταματία Ντόντου
Επίτιμη Διευθύντρια Υπουργείου Εμπορίου και Ανάπτυξης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου